استراتژی محتوا به معنای درک کردن محدودیت های کسبوکار از نظر زمان، انرژی و سرمایه است. استراتژی بازاریابی محتوا کمک میکند از منابع موجود به درستی استفاده کنید و به اهداف تجاری خود برسید. در تدوین سند استراتژی محتوا، شما دستورالعملی واضح برای تولید، مدیریت و انتشار محتوای بازاریابی خود اعم از محتوای متنی، تصویری، صوتی و یا سایر اشکال دیگر در کانالهای مختلف تولید و تنظیم میکنید.
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا، سندی است که مدیر بازاریابی برای رسیدن به اهداف خود به وسیله تولید محتوا اتخاذ میکند. طراحی استراتژی تولید محتوا از هدف تجاری شروع میشود و با توجه به دورنمای یک کسبوکار تمامی سوالات مربوط به تولید محتوا را پاسخ میدهد. در واقع استراتژی محتوایی اهداف استراتژیک سازمانی را به محتوا ترجمه میکند و به این وسیله با مشتریان ارتباط برقرار میکند و تاثیر آن را بر کسبوکاربررسی میکند.
استراتژی محتوایی شرکت مشخص میکند که شرکت چه مخاطبانی دارد، این مخاطبان دقیقا به دنبال چه محتوایی هستند و برای دستیابی به آن از چه طریقی عمل میکنند. با بررسی مداوم رفتار مخاطب و هدفگذاری صحیح تشخیص اینکه چه محتوایی مخاطبان را تحت تاثیر قرار میدهد را آسان میکند.
چرا استراتژی تولید محتوا یک ضرورت است؟
استراتژی محتوا مسیری را مشخص میکند که در بازاریابی محتوایی قصد دارید طی کنید. بدون استراتژی تولید محتوا شما در واقع هدفی ندارید که برای دستیابی به آن تلاش کنید و ممکن است هیچگاه قادر به ارزیابی عملکرد خود نباشید. تدوین استراتژی بازاریابی محتوا علاوه بر اینکه دیدی کلی نسبت به برنامهی بازاریابی محتوایی برای شما ایجاد میکند، ابزاری در دست شما قرار میدهد که با کمک آن امکان سنجش اثربخشی فعالیتهای خود را داشته باشید.
تدوین استراتژی محتوا؛ یک سند استراتژی بازاریابی محتوا چه اجزایی دارد؟
هنگام تدوین استراتژی محتوا در نویسش، اجزای ثابتی در این سند وجود دارند که متناسب با شرایط هر کسبوکار تدوین میشوند. در ادامه توضیحاتی پیرامون هریک از اجزای استراتژی تولید محتوا ارائه شده است.
دیباچه
در نخستین قسمت سند استراتژی محتوا، توضیحاتی در مورد کسبوکار و مسیر کلی مشخص میشود که رویکرد کلی را در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا مشخص میکند.
جامعهی مخاطب
یکی از مهمترین فعالیتها در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا، تعیین مخاطبان کسبوکار است. شناسایی جامعهی هدف کسبوکار تا حد زیادی مسیر بازاریابی محتوا را مشخص میکند. شما بعد از تعریف مخاطبان کسبوکار میتوانید دغدغههای پرسوناهای مختلف را بفهمید و با توجه به آنها در مورد موضوعات محتوا تصمیم بگیرید.
موضوعات محتوایی
در استراتژی تولید محتوا، پس از مشخص شدن مخاطبان، نیاز به تصمیمگیری در مورد موضوعات تولید محتوا است. دستهبندی محتواها و موضوعات کلی که در برنامهی تولید محتوا برای هر کسبوکار باید در نظر گرفت با توجه به زمینهی فعالیت هر سازمان و مخاطبان انتخاب میشوند.
کلمات کلیدی
میتواند گفت یکی از اهداف هر برنامهی بازاریابی محتوایی، بهبود جایگاه در موتورهای جستجو است. به همین خاطر نیاز است که با بررسی رقبا و همچنین روندهای جستجوی کاربران، استراتژی محتوایی کلمات کلیدی را نیز در بر بگیرد. در تدوین استراتژی بازاریابی محتوا با نویسش این بخش نیز در نظر گرفته میشود و عبارات کلیدی مناسب برای هر کسبوکار پیشنهاد میگردد.
منابع محتوایی
در تولید محتوا، منابع محتوایی یکی از ابزارهای نویسندگان برای کسب اطلاعات لازم در زمینههای مختلف هستند نویسش با در نظر گرفتن این نکته و همچنین با توجه به موضوعهای محتوایی مناسب برای هر کسب وکار، در استراتژی تولید محتوا منابعی مناسب برای کسب اطلاعات لازم در حوزهی تخصصی کسبوکار معرفی میکند.
برنامهی توزیع پیشنهادی
تولید و انتشار محتوا بدون در نظر گرفتن برنامهای برای توزیع مثل این است که بعد از چاپ روزنامه، آن را در چاپخانه بایگانی کنیم. با توجه به اهمیتی که توزیع محتوا در به ثمر رسیدن فعالیتهای بازاریابی محتوایی دارد، هنگام تدوین استراتژی محتوا در نویسش پیشنهادهایی برای توزیع مناسب محتوا ارائه میشود. این پیشنهادها متناسب با مخاطبان هر کسبوکار و رسانههای پرطرفدار در میان آنان مطرح میشوند.
نمونه استراتژی محتوا
در صورتی که پیش از سفارش استراتژی بازاریابی محتوا نیاز به مشاهده نمونه استراتژی محتوا دارید، میتوانید استراتژی محتوای نویسش را از طریق لینک زیر دریافت کنید.