راهکارهایی برای تولید محتوای فوری در کمترین زمان

تولید محتوای فوری

تولید محتوا کاری زمان‌بر و مستلزم صرف انرژی و تمرکز بالاست. اما در بسیاری از موارد اتفاق می‌افتد که شما مجبور می‌شوید با دست خالی و در زمان کم، محتوا منتشر کنید، البته نه به هر قیمتی. در این پست از راهکارهایی عملی برای تولید محتوای فوری و البته با کیفیت مناسب صحبت می‌کنیم که می‌توانند در چنین شرایطی به نجات شما بیایند.



ایده‌های فوری برای محتوای فوری

لازم نیست سبد محتوای سایت یا شبکه‌های اجتماعی‌تان را از محتواهای طولانی، عمیق و تخصصی پر کنید. این کار هم به شما در مقام تولیدکننده‌ی محتوا فشار زیاد و هزینه‌های بالایی را تحمیل می‌کند و هم حوصله‌ی مخاطبان‌تان را سر می‌برد. پس حفظ تنوع در فرم و مضمون محتوا می‌تواند مخاطبان را بیشتر از قبل با شما همراه کند و به برنامه‌ریزی شما انعطاف بیشتری بدهد.

در ادامه به 10 ایده‌ی اجرایی برای تولید محتوای فوری می‌پردازیم که می‌توانید در مواقع بحران یا برای حفظ تنوع محتوایی، از آن‌ها استفاده کنید.


1- محتوای مناسبتی

مناسبت‌ها را دست کم نگیرید. متاسفانه برخی از افراد فکر می‌کنند محتواهای مناسبتی کم‌ارزش هستند و چون تاریخ انقضا دارند، چیزی جز اتلاف انرژی با خود به همراه ندارند. اما واقعیت، خلاف این است. تولید محتوای مناسبتی می‌تواند از چند جهت برای شما مفید باشد:

  • از شما یک شخصیت ایزوله و بی‌توجه در ذهن مخاطب نمی‌سازد
  • مخاطبان را درگیر می‌کند و نرخ تعامل شما را بالا می‌برد
  • ممکن است انرژی و زمان کمتری را مصرف کند
  • قابلیت اشتراک‌پذیری بالایی دارد

برای این که بتوانید محتوای مناسبتی درستی تولید کنید، باید توجه داشته باشید که از مناسبت‌های مرتبط با حوزه‌ی کسب‌وکار و برند خود استفاده کنید. پس اگر شرکت تولید قطعات صنعتی دارید، لزومی ندارد روز جهانی همبرگر را تبریک بگویید!

همینطور استفاده از تقویم‌های محتوایی که تمامی مناسبت‌های ملی و جهانی مهم را برای شما یک‌جا جمع‌آوری کرده‌اند، می‌تواند در هدف‌گذاری و ارتقای کیفیت تولید محتوای فوری شما کمک بزرگی کند.

برای مثال می‌توانید تقویم محتوایی مهر ماه نویسش را ببینید.

یکی از نمونه‌های خوب استفاده از مناسبت‌ها در بازاریابی محتوایی، کمپین رکاب سفید است که اخیرا به مناسبت روز جهانی دوچرخه‌سواری در ویرگول درحال برگزاری است.

تولید محتوای مناسبتی

2- تجربه‌های شخصی

همه‌ی ما عاشق تماشای پشت‌صحنه‌ها هستیم. آنجایی که شکست‌ها، اشک‌ها، لبخندها، ناامیدی‌ها، اتفاقات روزمره و در کل روال زندگی عادی در جریان است. پس گاهی در محتوای خود، مخاطب را با خودتان در تماشای پشت‌صحنه‌‌ها شریک کنید.

اگر در حال تولید محصول جدیدی هستید، از مراحل این کار محتوا تولید کنید. اگر جشن تولدی در محل کار خود برگزار کرده‌اید، بگذارید مخاطبان هم در شادی شما سهیم باشند. با این کار یک وجهه‌ی انسانی و قابل باور از خودتان خلق می‌کنید و مخاطبان بیشتر به شما اطمینان پیدا می‌کنند.


3- محتوای تولید شده توسط کاربر

گاهی لازم است تا از پشت تریبون پایین بیایید و به کاربران خود اجازه دهید صحبت کنند و صدایشان شنیده شود. می‌توانید برای روشن کردن موتور مخاطبان، سوال بپرسید، نظرسنجی کنید، لایو مشترک برگزار کنید، امکان مشاوره‌های کوتاه برقرار کنید و از آن‌ها بخواهید محصولات یا خدمات شما را نقد کنند.

ابزارهای شبکه‌های اجتماعی به راحتی امکان چنین کارهایی را برای شما فراهم می‌کنند. می‌توانید صرفا با یک سوال ساده از مخاطبان و به اشتراک گذاشتن پاسخ‌ها، تمامی مواد لازم برای تولید محتوای فوری را با کمترین دردسر فراهم کنید.


4- واقعیت‌ها، آمار و ارقام

استفاده از اعداد را دست کم نگیرید. اعداد به خاطر وضوح و قاطعیت ذاتی‌ای که دارند، می‌توانند نگرشی کاربردی و ملموس در مخاطب ایجاد کنند. همینطور استفاده از فکت‌ها یا واقعیت‎ها نیز می‌تواند خوراک خوبی برای تولید محتوای فوری باشد. مثلا اگر در حوزه‌ی محیط‌زیست فعالیت می‌کنید، می‌توانید صرفا با نقل قول آماری در مورد این که در یک سال گذشته چند گونه‌ی جانوری منقرض شده‌اند، یک محتوای فوری و سریع آماده کنید. فقط دقت داشته باشید که حتما از منابع معتبر برای این کار استفاده کنید.

البته استفاده از آمار و ارقام داخلی سازمان و کسب‌وکارتان هم می‌تواند در این مورد به شما کمک کند. اگر اخیرا رکورد فروش یا تولید را جابجا کرده‌اید، آن را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.


5- جملات کوتاه، نقل قول و دیالوگ

یک جمله‌ی کوتاه و یک تصویر پیش‌زمینه! به همین سرعت می‌توانید در مواقعی که با کمبود منابع و زمان مواجه هستید، محتوای فوری تهیه و منتشر کنید. البته استفاده از این کار می‌تواند شبیه یک چاقوی دولبه کار کند. باید در نهایت دقت و ظرافت کار کنید، زیرا مخاطب امروزی در معرض هزاران جمله و دیالوگ قرار دارد و برای همین ممکن است هیچ دقتی به محتوای شما نکند.

از جملات یا دیالوگ‌هایی استفاده کنید که به نحوی به فضا و اتمسفر برند و کسب‌وکار شما ارتباط دارند. حواستان باشد که از منابع معتبر استفاده کنید و خدای ناکرده در دام جملات جعلی منتسب به کوروش کبیر و پروفسور سمیعی و یا دل‌نوشته‌های بی‌مایه نیفتید، وگرنه تمام اعتبارتان یک شبه بر باد می‌رود!

یک مثال خوب و هوشمندانه‌ی استفاده از جملات کوتاه و محتوای فوری را می‌توانید در شاهین بلاگ ببینید.


6- معرفی

از معرفی کردن نترسید! متاسفانه دیدگاه رایجی وجود دارد مبنی بر این که اگر دیگران را معرفی کنیم، مخاطبان‌مان از دست می‌دهیم. در حالی که کاملا برعکس است. شما وقتی دیگری را، حتی اگر رقیب شما باشد، معرفی کنید به صورت کاملا غیرمحسوس به مخاطب خود نشان می‌دهید که شجاعت و قدرت رقابت سالم و موثر با رقبا را در خود می‌بینید و همینطور برای کار باکیفیت ارزش و احترام قائل هستید. ضمن این که علاوه بر رقبا یا کسب‌وکارها، می‌توانید هر چیز دیگری را از شیر مرغ تا جان آدمیزاد معرفی کنید: کتاب، فیلم، مستند، موسیقی، مقاله، رستوران و …

فقط باز هم هشدار می‌دهیم که مراقب باشید از آن طرف بام سقوط نکنید!


7- بازنشر

شاید ساده‌ترین و سریع‌ترین نوع محتوای فوری بازنشر محتواهای دیگر باشد. راه رسم خاصی هم که ندارد، کافیست از محتوایی خوشتان بیاید، به راحتی می‌توانید آن را در تمام کانال‌های رسانه‌‎ای خود بازنشر کنید.


8- موج‌سواری

همیشه می‌توانید یک خبر، کمپین، ماجرا یا ترند داغ در لابه‌لای شبکه‌های اجتماعی پیدا کنید که حسابی سر و صدا به پا کرده، شما هم می‌توانید بر این موج ایجاد شده سوار شوید و این چنین، محتوای فوری تولید کنید. فقط حواستان باشد که در این مورد به‌خصوص، هرگز نرسیدن بهتر از دیر رسیدن است! وگرنه شما هم به سرنوشت واکنش‌های دقیقه نودی بر سر ترند شلوار دیجی‌کالا گرفتار می‌شوید.

اگر فراموش کرده‌اید ماجرا از چه قرار بوده، این پست ویرگولی مریم طهماسبی را بخوانید.

تولید محتوا در یک روز

9- واکنش

تکنیک واکنش را می‌توان در همین یک جمله خلاصه کرد: از جمع ناظران خارج شوید و به خیل اظهارنظرکنندگان بپیوندید.

فقط سعی کنید نسبت به مسائلی اظهار نظر کنید که در تخصص و حوزه‌ی کاری شما می‌گنجند، با این کار هم خوراک لازم برای تولید محتوای فوری برای خود فراهم می‌کنید و هم چهره‌ای متخصص، آگاه و متعهد از کسب‌وکارتان می‌سازید.


10- استخراج

اگر به تازگی مقاله‌ای خوانده‌اید یا در همایش و وبینار مفیدی شرکت کرده‌اید، می‌توانید مهم‌ترین نکات را جمع‌آوری و استخراج کنید و در یک پست، آن را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. دامنه‌ی این کار می‌تواند بسیار وسیع باشد، از صحبت در مورد یک تابلوی هنری گرفته تا بیان خلاصه‌ای از یک کتاب. از طرفی تولید چنین محتواهایی می‌‌تواند ارزش زیادی برای مخاطبان شما به همراه بیاورد.

ما هم در نویسش از این تکنیک استفاده می‌کنیم، مثل پست تعرفه تولید محتوا و چالش‌های قیمت‌گذاری که خلاصه‌ای از صحبت‌های متخصصین این حوزه در دومین بازاریابی محتوایی را جمع‌آوری و منتشر کرده‌ایم.


چند پیشنهاد کاربردی برای تولید محتوای فوری

همه می‌دانیم که از ایده تا عمل فاصله‌ی بسیار زیادی وجود دارد. تولید محتوای فوری در عمل شاید به آن سادگی و سرعتی که فکر می‌کنید نباشد. راهکارهای ساده و مختصر زیر می‌توانند به شما در اجرایی کردن ایده‌ها کمک کنند:


تقویم محتوایی پویا داشته باشید

برنامه‌ریزی برای تولید محتوای منظم یکی از واجبات و ملزومات است. اما در زمان تدوین برنامه و تقویم محتوایی‌تان، به این نکته هم توجه داشته باشید که ممکن است هزار و یک دلیل مختلف از برخورد شهاب‌سنگ گرفته تا ظهور دایناسورها، روند اجرایی شما را مختل کنند. پس در برنامه‌ریزی خود کمی انعطاف به خرج دهید.


از قایق نجات غافل نشوید

اگر می‌خواهید به سرنوشت مسافران تایتانیک دچار نشوید، برای تولید محتوای کسب‌وکار خودتان به تعداد کافی قایق نجات آماده کنید. به این معنی که در مواقعی که زمان و انرژی کافی دارید، تعدادی محتوا برای روز مبادا آماده کنید که در شرایط بحرانی بتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

محتوای فوری

یک استخر ایده آماده کنید

یک فایل ورد، دفترچه‌ی یادداشت، نوت گوشی یا داکیومنتی در گوگل داکز که بتوانید در هر زمانی خودتان و باقی اعضای تیم به آن دسترسی داشته باشید، می‌توانند برای شما به استخری از ایده تبدیل شوند. ایده‌ها بسیار فرارند، پس در هر لحظه از شبانه‎روز که ایده‌ای برای تولید محتوا، هر چند ناقص و خام‌دستانه، به ذهن‌تان رسید آن را مستند کنید. با این کار در زمانی که مشغول به تولید محتوا هستید، از کمبود ایده رنج نخواهید کشید.


تمام تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد نچینید

همه‌ی بار تولید محتوا را بر دوش یک نفر نیندازید تا در نبودش دچار مشکل نشوید. سعی کنید در صورتی که توان و امکانات مالی و همچنین استراتژی محتوایی‌تان به شما اجازه می‌دهد، بهترین‌ها را در تیم تولید محتوای خود داشته باشید. البته یکی از کم‌دردسرترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های تولید محتوا، برون‌سپاری آن است.

ما در نویسش همیشه آماده‌ایم تا کیبوردهایمان را برای تولید محتوای کسب‌وکار شما به صدا درآوریم!


سخن آخر

در مصرف محتوای فوری زیاده‌روی نکنید، گرچه می‌توانند در کوتاه‌مدت و برای حفظ تنوع و جذابیت محتوایی شما کارآمد باشند، اما بزرگ‌ترین نیاز امروز فضای محتوای فارسی و همینطور کاربران، تولید و مصرف محتواهای تخصصی، عمیق و پرمایه است. پس برای تولید محتوا صبر و حوصله به خرج دهید و اجازه ندهید در این کار، مغلوب سرعت سرسام‌آور قرن بیست‌ویکمی شوید!

در صورتی که برای وبلاگ خود نیاز به محتوای زیادی دارید، برون‌سپاری محتوا را جزئی از برنامه‌ی خود قرار دهید تا بهتر بتوانید کیفیت تولید محتوای خود را حفظ کنید. نویسش می‌تواند به شما در تهیه‌ی انواع گونه‌های محتوایی شامل محتوای وبلاگ کمک کند. کافیست سفارش خود را در نویسش ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطلب قبلی
تعرفه تولید محتوا

تعرفه تولید محتوا و چالش‌های قیمت‌گذاری در بازار محتوای ایران

مطلب بعدی
تولد نویسش

برای خواندن، برای نوشتن: به بهانه تولد نویسش

مطلب مرتبط