این روزها تقریباً برای هر کاری که بخواهید انجام دهید، یک ابزار هوش مصنوعی پیدا میشود که آن را در سریعترین زمان ممکن برایتان آماده کند.
دنیای تولید محتوا هم از این قافله عقب نیفتاده و این موضوع روی کیفیت محتواهای تولیدی تاثیر منفی گذاشته و باعث شده است تا کارفرماها توجه ویژهای به تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی داشته باشند.
اگر چه تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی کمی سخت است اما به هر حال روشهایی هم دارد و ما میخواهیم در این مطلب در مورد آن با شما صحبت کنیم.
نکته: در انتهای این مطلب 2 ابزار برای تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی به شما معرفی میکنیم، باید بگوییم که این دو ابزار مثل ابزارهای دیگر به طور قطع نمیتوانند بگویند که محتوایی با هوش مصنوعی تولید شده یا نه. تجربه ما هم نشان داده که خیلی وقت ها خطا دارند. با این حال میتوانند در کنار فرم محتوا و خلاقیت و… به تشخیص درست کمک کنند.
ویژگیهای محتوای تولید شده با هوش مصنوعی

یکی از ویژگیهای محتوای تولید شده با هوش مصنوعی سرعت بالای تولید محتوا است. هوش مصنوعی میتواند در زمانی کوتاه، حجم زیادی محتوا را بر اساس الگوریتمها و دادههایی که در اختیار دارد، تولید کند.
با این حال، این محتوا معمولاً عمق احساسی و خلاقیت انسانی ندارد و در برخی مواقع، ممکن است نتواند بهطور کامل با مخاطب ارتباط برقرار کند.
ویژگی دیگر محتوای تولید شده با هوش مصنوعی این است که معمولاً ساختار منظم و دقیقی دارد و بر اساس الگوریتمهای زبانشناسی طراحی میشود. این محتوا ممکن است اطلاعات جامع و دقیقی را در اختیار مخاطب قرار دهد، اما نوآوری و یا تنوع خاصی در سبک نوشتاریاش ندارد.
هوش مصنوعی میتواند در تولید محتواهایی که نیاز به اطلاعات عمومی و یا اطلاعات آماری دارند، کاربردی باشد اما برای محتواهایی که نیاز به لحن خاص یا احساس انسانی دارند کار را خراب میکند.
در نتیجه، برای تولید محتوای با کیفیت، باید از ترکیب هوش مصنوعی با خلاقیت انسانی بهره برد و در آموزش تولید محتوا، این نکته را در نظر داشت که استفاده از هوش مصنوعی باید تکمیلکننده فرآیند خلق محتوا باشد، نه جایگزین آن.
معایب محتوای تولید شده با هوش مصنوعی

همانطور که در بخش قبل هم گفتیم یکی از بزرگترین معایب این نوع محتوا، فقدان احساس و خلاقیت انسانی است. هوش مصنوعی جملهها و متنهایی مینویسد که از نظر ساختاری کاملاً درست هستند، اما نمیتواند واقعی باشند چون تجربههای فردی محتوای تولید شده توسط انسان را ندارد. بر همین اساس، مخاطب نمیتواند ارتباط خوبی با محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی برقرار کند و یا محتوا، بهنظرش بهاندازه کافی جذاب و متقاعدکننده نخواهد بود و عملاً شکستخورده بهحساب میآید.
مشکل دیگر محتوای تولیدی توسط هوش مصنوعی، مربوط به مشکلات دقت و مطابقت آن با نیازهای خاص مخاطب است. هوش مصنوعی نمیتواند نیازهای دقیق و خاص یک کسبوکار یا مخاطب را درک کند، چرا که بهطور معمول تنها به دادههای عمومی و اطلاعات موجود در اینترنت دسترسی دارد و به همانها استناد میکند.
این مسأله میتواند منجر به تولید محتوای سطحی یا غیرمرتبط با نیازهای واقعی مخاطبان شود. به جز اینها، این محتواها معمولاً ابتکار و نوآوری ندارند.
تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی بدون ابزار
تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی بدون کمک گرفتن از ابزارها (که خود آنها هم هوش مصنوعی هستند) کمی سخت و چالشبرانگیز است. اما با دقت به برخی ویژگیها و نشانهها میتوان این موارد را شناسایی کرد.
اولین قدم این است که به لحن و سبک نوشتار توجه کنید. محتوایی که هوش مصنوعی نوشته، فاقد احساسات و سبک شخصی نویسنده است. این محتوا ممکن است خشک، غیرطبیعی یا یکنواخت به نظر برسد و مخاطب نتواند با آن ارتباط خوبی بگیرد.
همچنین، محتوای هوش مصنوعی معمولاً در ارائه جزئیات عمیقتر یا مفاهیم پیچیده ضعیف عمل میکند و بیشتر بر اطلاعات سطحی یا عمومی متکی است. در نتیجه، اگر محتوای تولیدی خیلی کلی یا تکراری به نظر میرسد، احتمالاً توسط هوش مصنوعی نوشته شده است.
یکی دیگر از روشهای تشخیص محتوای هوش مصنوعی، بررسی صحت اطلاعات و دقت آن است. هوش مصنوعی میتواند در ارائه دادهها اشتباه کند و یا به اشتباهات اطلاعاتی دچار شود، چون تنها بر اساس الگوریتمها و دادههای موجود عمل میکند.
اگر محتوای ارائهشده شامل اطلاعات نادرست یا تاریخگذشته باشد، به احتمال زیاد این مطلب توسط هوش مصنوعی تولید شده است. همچنین در صورت سفارش تولید محتوا به دیگران، اگر متوجه شدید متن ارائهشده از دقت و جزییات کافی برخوردار نیست یا نمیتواند به سوالات خاص و پیچیده پاسخ دهد، این هم میتواند نشاندهنده استفاده از هوش مصنوعی باشد.
ابزارهای تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی
اگر چه ابزارهای موجود در فضای وب برای تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی خیلی دقیق نیستند و نمیتوان روی آنها حساب کرد، با این حال آشنایی با آنها میتواند برای تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی کمی به شما کمک کند.
تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی با GPTZero
GPTZero یکی از ابزارهای پراستفاده برای تشخیص محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی است. این هوش مصنوعی بهویژه برای شناسایی متنهایی که با استفاده از مدلهای زبانای مثل Chat GPT نوشته شدهاند، طراحی شده است.
این ابزار با بررسی ویژگیهای خاصی از جمله الگوهای نوشتاری، طول جملات و پیچیدگی زبان، به کاربران کمک میکند تا محتوای مصنوعی را از محتوای طبیعی تشخیص دهند.
CopyLeaks
یکی از ابزارهای قدرتمند در تشخیص محتوای تولید شده با هوش مصنوعی است که برای تحلیل و شناسایی محتواهای منتشر شده در سایتها کاربرد دارد. این ابزار با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته، محتوای تولیدی توسط هوش مصنوعی را از محتوای انسانی تشخیص میدهد.
این ابزار علاوه بر تشخیص محتوای هوش مصنوعی، میتواند موارد سرقت ادبی را هم شناسایی کند.
نتیجهگیری
استفاده درست از هوش مصنوعی میتواند به تولید محتوای بهینه و کارآمد کمک کند، پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مثل از دست دادن اصالت محتوا و ارتباط انسانی، محتواهایی که برایتان مینویسند را به دقت و با نکاتی که در این نوشتار با شما درمیان گذاشتیم بررسی و رصد کنید.