چرخه بازاریابی محتوایی، مسیری برای پیشرفت همیشگی در بازاریابی با کمک محتوا

آشنایی با چرخه بازاریابی محتوایی- فرایند بازاریابی محتوایی

چرخه بازاریابی محتوایی مراحل شش گانه‌ای در فرایند بازاریابی محتوایی است که نقص در هر یک از بخش‌های این چرخه ممکن است منجر به بدون نتیجه ماندن فعالیت‌های بازاریابی شود. با شناخت و درک این مراحل می‌توانیم به بازاریابی قدرت‌مندی دست یابیم و به نتیجه‌ی نهایی که دیده شدن محتوا  در شبکه‌های اجتماعی و فروش محصول است، برسیم.


چرخه بازاریابی محتوایی

مراحل چرخه بازاریابی محتوایی

چرخه بازاریابی محتوایی شامل شش مرحله و هر مرحله بسیار حیاتی است. هر چند مراحل اولیه هم بسیار مهم هستند اما در صورت توجه نکردن به مراحل پایانی این چرخه، تمامی زحمات مراحل ابتدایی بدون نتیجه خواهد بود.


مراحل چرخه بازاریابی محتوایی- استراتژی محتوا

استراتژی محتوا

روز‌هایی که ارسال یک مقاله‌ی 400 کلمه‌ای با تراکم 2٪ کلمات کلیدی می‌توانست باعث بهبود جایگاه در موتور جستجو‌گر گوگل شود، گذشته است. اکنون، محتوا‌ی بی‌کیفیت تأثیر منفی بیشتری روی یک سایت و چرخه‌ بازاریابی محتوایی دارد و باعث غرق شدن آن در دریایی از محتوا‌های با‌کیفیت می‌شود.

نکته‌ی اصلی این است که همیشه قبل از تولید هرگونه محتوا، باید استراتژی آن را تدوین کنید. با تکیه بر استراتژی محتوا می‌توانید محتوای اثربخش آماده کنید و کاربران شما هم‌زمان با آن درگیر می‌شوند. پس خود‌به‌خود رتبه‌ صفحه در موتورهای جستجو بهتر می‌شود و این همان دلیلی است که باید برای تولید محتوا‌ی خود استراتژی داشته باشید. موارد زیر به شما کمک می‌کنند تا استراتژی محتوای خود را تهیه کنید:

  • اهداف خود را مشخص نمایید
  • درباره‌ی مخاطب خود تحقیق کنید
  • نتایج خود را اندازه بگیرید
  • روی جایگاه خود تمرکز کنید
  • به سخن و نظرات مشتریان خود گوش دهید
  • محتوای خود را تقویت کنید

اگر در فرایند بازاریابی محتوایی برای تنظیم استراتژی نیاز به اطلاعات بیشتری دارید پیشنهاد می‌کنیم مطلب دیگر وبلاگ نویسش در مورد تدوین استراتژی محتوا را مطالعه کنید.


مراحل چرخه بازاریابی محتوایی - تقویم محتوا

تقویم محتوا

بازاریابی محتوایی یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت در یک کسب‌و‌کار مدرن است. برای انجام درست فرایند بازاریابی محتوایی باید به‌طور منظم محتوا‌های مناسب با کسب‌و‌کار مورد نظر تولید و منتشر شوند. با یک برنامه‌ی منظم برای محتوا می‌توان مخاطب را به سمت هدف (که فروش خوب است) هدایت کرد. برای برنامه‌ریزی درست هم به تقویمی نیاز است که ما را برای رسیدن به هدف کمک کند.

تقویم محتوا در حقیقت در‌بردارنده‌ی تمامی محتوا‌ها و مطالبی است که می‌بایست انتشار یابند و یکی از عوامل بسیار مهم و موثر در چرخه بازاریابی محتوایی است. در این تقویم به زمان انتشار، تمام جزئیات و طبقه‌بندی‌های لازم اشاره می‌شود و گروه بازاریابی فعالیت‌های خود را بر مبنای اطلاعات این تقویم در ماه‌های آینده برنامه‌ریزی می‌کنند.

به کمک این تقویم:

  • ایده‌های بازاریابی همه در یک جا جمع می‌شوند.
  • سازماندهی محتوا‌های انتخاب شده در حوزه‌ی موضوعات مورد نظر بسیار آسان می‌شود.

در واقع تقویم برنامه‌ریزی روزانه‌ی تیم تولید محتوا راهنمایی مطمئن برای رسیدن به اهداف کسب‌و‌کار است.

تقویم محتوا معمولاً موارد زیر را در بر می‌گیرد:

  • عنوان محتوا، موضوع محتوا
  • تاریخ انتشار محتوا
  • مشخصات نویسنده‌ی محتوا
  • وضعیت محل انتشار محتوا
  • نوع محتوا
  • دسته‌بندی و شرح وضعیت محتوا
  • اطلاعات مربوط به مخاطبین

دلایل استفاده از تقویم محتوا

 با طراحی یک تقویم خوب می‌توانیم نگاهی کلی و از بالا به موضوعات داشته باشیم که در نتیجه‌ی آن راه رسیدن به ایده‌های جدید برای ما هموار می‌شود. با توجه به نیاز و توانایی مجموعه می‌توان برنامه‌های محتوا را به‌صورت روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالانه تنظیم نمود و به‌این‌ترتیب می‌توان برای مدت زمان معینی تصویر روشنی از نحوه‌ی کار تولید محتوا داشت. از دیگر دلایل استفاده از تقویم در چرخه بازاریابی محتوایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای تولید متن یا ویدئو با سردرگمی کمتری رو‌به‌رو خواهیم شد .
  • نظم در عملکرد، سبب افزایش اعتماد کاربران به کسب‌و‌کار می‌شود.
  • با مطالعه‌ی جدول مربوط به محتوا‌ها از تولید محتوا‌های تکراری جلو‌گیری می‌شود.
  • هر یک از اعضا در زمان مناسب اقدام به انجام کار خود می‌کند. به این ترتیب در وقت صرفه‌جویی می‌شود و این شرایط فرصت رسیدگی به تولید ایده‌های خلاقانه و محتوا‌های بهتر را ممکن می‌سازد.
  • با تقویم محتوایی همیشه می‌دانید در هر روز کاری و روز‌های آینده چه کاری باید انجام دهید. به این ترتیب در چرخه بازاریابی محتوایی نظم برقرار خواهد شد.
  • امکان رصد موارد مختلف در آن واحد وجود دارد و می‌توان محتوا‌ها را به‌راحتی به‌روز‌رسانی کرد و در زمان کمتری به نتایج بهتری در گوگل دست یافت.

پیش از این در نویسش راهنمای ساختن تقویم محتوا را منتشر کردیم که مطالعه‌ی آن به شما کمک می‌کند تا در فرایند بازاریابی محتوایی خود تقویم محتوا را متناسب با کسب وکار خود تنظیم کنید.


مراحل چرخه بازاریابی محتوایی-تولید محتوا

تولید محتوا

پس از ایده‌پردازی‌ها، اولویت‌بندی‌ها و تهیه‌ی یک استراتژی قوی و مناسب در چرخه‌ بازاریابی محتوایی به مرحله‌ی تولید محتوا می‌رسیم.

اگر می‌خواهید در کسب‌و‌کار‌تان پادشاه باشید پس بهتر است به گفته‌ی بیل گیتس عمل کنید و برای تولید محتوا دقت عمل بیشتری به خرج دهید.

به‌عبارتی زمانی باید دست به قلم شوید که مملو از تفکر صحیح و منطقی هستید چرا که سخت‌ترین و طولانی‌ترین مرحله‌ی چرخه‌ی بازاریابی محتوایی را در پیش رو دارید.

اگر بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، به بهترین کیفیت در تولید محتوا دست یابید، چند گام به نتیجه‌ی مطلوب در کسب‌و‌کار نزدیک‌تر شده اید. برای تولید محتوا‌ی خوب بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • محتوا‌ی تولید شده باید مخصوص کسب‌و‌کار مورد نظر‌تان باشد و در راستای بهبود همان کار طراحی شود.
  • الگوریتم‌های گوگل را در نظر بگیرید و از به‌کار بردن کلید واژه‌ها در زمان و موقعیت مناسب غافل نشوید.
  • با چیدمان درست کلمات می توان حرف اول را برای اثر‌گذاری بر مخاطبان در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی زد.
  • با توجه به شناختن شخصیت مخاطبان، در نوع نوشتن تغییر ایجاد کنید.
  • برای تولید هر نوع محتوا از بهترین نویسنده‌ی آن دسته از محتوا استفاده شود. تخصصی عمل کردن در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی می‌تواند موجب تمایز شما شود.
  • یک عنوان مناسب برای محتوا انتخاب کنید. معمولاً عنوان‌ها بسیار اثر‌گذار هستند و عنوانی که بیشترین جستجو را در گوگل به‌همراه داشته باشد با استقبال بیشتری رو‌به‌رو می‌شود.
  • با توجه به تاریخ انتشار درج شده در تقویم محتوا، فاصله‌ی زمانی معمولاً یک روز در میان را برای پست کردن مطالب در وب‌سایت در نظر بگیرید. نظم در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی حرف اول را می‌زند.

لازم به یادآوری است که اگر می‌خواهید در کسب‌و‌کار‌تان حرف اول را بزنید باید محتوا‌ی عالی داشته باشید و برای اثر‌گذاری روی مخاطبین آن محتوا را با دقت و وسواس طراحی کنید.


مراحل چرخه بازاریابی محتوایی- توزیع محتوا

توزیع محتوا

توزیع محتوا یکی از ارکان مهم چرخه‌ی بازاریابی محتوایی و به معنی قرار دادن محتوا در سایت‌ها و پلتفرم‌هایی است که شبکه‌های اجتماعی نام دارند. در مرحله‌ی اول محتوای تولید شده بر اساس استراتژی، باید توسط کاربران مشاهده گردد و به این منظور باید توزیع شود. کار توزیع محتوا در شبکه‌های اجتماعی و همچنین از طریق تبلیغات ایمیلی، لینک سازی، تبلیغات کلیکی و… انجام می‌شود.

شاید جالب باشد که بدانید با این‌که روزانه میلیون‌ها محتوا در دنیا‌ی وب تولید می‌شود اما فقط ۳۰ درصد آن‌ها در دید‌رس کاربران قرار می‌گیرند. با بررسی‌های انجام شده به نظر می‌رسد اشکال دیده نشدن این محتوا‌ها به توزیع نا‌درست آن‌ها بر می‌گردد، اشتباهی که بهتر است در فرایند بازاریابی محتوایی خود از آن اجتناب کنید.

توزیع غلط و دیده نشدن محتوا توسط کاربران

با توجه به توضیحات فوق، توزیع در چرخه‌ بازاریابی محتوایی روندی است که کمک می‌کند تا محتوا در مکان‌های مختلف به‌دست مخاطبانی برسد که به آن نیاز واقعی دارند. عدم توجه به فرآیند توزیع در چرخه‌ بازاریابی محتوایی سبب می‌شود نرخ بازگشت سرمایه بسیار کم باشد. برای توزیع محتوا‌ی بهتر باید پاسخ درستی به سوالات زیر داشته باشید:

  • آیا می‌دانید مخاطبانتان کجا هستند؟

یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها در توزیع درست محتوا، شناختن شخصیت مخاطبان هدف است. توصیه می‌شود حتماً مخاطبان خود را بشناسید و بدانید در کدام شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها فعالیت دارند.

  • فرمت‌های محتوایی موفق کدام‌ها هستند؟

پس از اطلاع یافتن از حضور مخاطبان هدف در پلتفرم مشخص، سعی کنید محتوا‌ی مناسب همان پلتفرم را تهیه و ارائه دهید. به‌عنوان مثال معمولاً محتوای متنی در اینستاگرام تاثیر چندانی بر مخاطب نمی‌گذارد و در این پلتفرم استفاده از عکس و فیلم بازخورد بسیار خوبی به‌همراه دارد.

  • آیا محتوا برای درگیر کردن مخاطب درست طراحی شده است؟

اگر مخاطب را یافته‌اید و موفق به تعیین فرمت مناسب هم شده‌اید، باید بدانید فضای وب شدیداً رقابتی است. اگر مخاطب شما احساس نکند که برای او نسبت به دیگران، تمایز قائل شده‌اید، خیلی زود شما را رها کرده و به سراغ محتوای بعدی می‌رود. پس باید محتوای شما ارزشمند باشد و مخاطب حتی اگر بخواهد، قادر به ترک صفحه نباشد. یادتان باشد محتوای غنی در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی اثر‌گذاری بسیار زیادی بر مخاطبان دارد.

  • چه راهکار دیگری برای  درگیر کردن مخاطبان در برنامه‌ی خود دارید؟

یکی از کار‌های درگیر کردن مخاطبان استفاده از تکنیک‌های کپی رایتینگ در کانال توزیع محتوا است. به این معنی که در این کانال‌ها مخاطب تشویق می‌شود تا روی لینک سایت شما کلیک کند. در حقیقت اگر عنوان و پاراگراف‌های اول قدرت‌مند باشند، مخاطب حتماً برای خواندن محتوای کامل به سایت شما مراجعه خواهد کرد.

  • آیا به کاربران خود توجه ویژه دارید؟

در دنیای امروز ثابت شده فروشندگانی که توجه ویژه‌ای به مخاطبان خود دارند موفق‌تر هستند. در فرایند بازاریابی محتوایی نیز همین قاعده برقرار است.

  • آیا از کاربران نظر خواهی می‌کنید؟

بخشی از موفقیت در توزیع محتوا نظر خواهی از کاربران است و با این کار مهم در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی، شما می‌توانید بسیاری از مشکلات را بر‌طرف کنید.

و پرسش‌های دیگری نظیر موارد زیر را هم می‌توانید در نظر بگیرید و سعی کنید بهترین پاسخ‌ها را برای آن‌ها داشته باشید:

  • آیا محتوای‌تان را در قالب درستی توزیع می‌کنید؟
  • به ایمیل مارکتینگ و ایده‌های جدید تا چه حد اهمیت می‌دهید؟
  • آیا با پرداخت هزینه برای توزیع محتوا موافقید؟

مراحل چرخه بازاریابی محتوایی- ترویج محتوا

ترویج محتوا

ترویج محتوا هم یکی از ارکان چرخه بازاریابی محتوایی است و به هر نوع تلاش، برنامه‌ریزی، تبلیغ و اقدام جهت دیده شدن بهتر محتوا توسط مخاطبان و در نهایت ترغیب آن‌ها به خرید یا مصرف محتوا، گفته می‌شود.

ترویج یکی از مهم‌ترین کارهایی است که در فرایند بازاریابی محتوایی پس از تولید محتوا باید انجام شود تا محتوا به بهترین شکل خود دیده شود. هر چه تلاش برای ترویج بیشتر باشد نتیجه‌ی نهایی یعنی فروش خدمات مطلوب‌تر خواهد بود.

به‌ منظور رسیدن به این هدف باید از امکانات و ابزار‌های مدرن موجود بهره گرفت و محتوا را در پلتفرم‌های مختلف به نمایش گذاشت تا مخاطبان بیشتری محتوا را بازدید کنند. در حقیقت اگر محتوا در فضای مجازی دیده نشود کار‌های مراحل قبلی در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی بدون نتیجه خواهد بود.

روش های ترویج محتوا

با به‌کار بردن روش‌های زیر می‌توانید نتیجه‌ی بهتری در ترویج محتوای خود داشته باشید:

استفاده از انواع شبکه‌های اجتماعی

از آن‌جایی‌که شبکه‌های اجتماعی محل بسیار مناسبی برای ارتباط و آشنایی افراد با فعالیت‌ها هستند، می‌توان از این پیام‌رسان‌ها جهت ترویج محتوا بهره‌ی فراوانی برد. اینستاگرام، لینکدین، تلگرام، توییتر و… پیام‌رسان‌های بسیار قوی در جامعه‌ی امروز هستند.

شرکت در انجمن‌های گفتگو در سایت

تالار‌های گفتگو محل بسیار مناسبی برای بحث و تبادل نظر در مورد یک موضوع هستند. گفتگو‌ در این فضاها کمک می‌کنند تا وقتی افراد بیشتری از موضوع مورد نظر آگاه شوند به سراغ سایت مربوطه برای مشاهده‌ی محتوا بروند و این همان چیزی است که از ترویج محتوا انتظار داریم.

استفاده از ایمیل مارکتینگ

استفاده از ایمیل مارکتینگ یکی از راحت‌ترین روش‌های ترویج محتوا است زیرا با این روش شما به فهرستی از کاربران دست می‌یابید که نیاز به خدمات ارائه شده توسط شما دارند و شما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند. این کاربران را اصطلاحاً «جامعه‌ی هدف» می‌نامند.

تولید محتوا به شکل‌های متنوع

با تولید محتوا به شکل‌های مختلف و ارائه‌ی آن‌ها در شبکه‌ها شما می‌توانید مخاطبان با سلیقه‌های متفاوت را ترغیب به بازدید از محتوای‌تان کنید. مثلاً می توانید یک محتوا را هم به‌صورت متنی و هم به‌صورت پادکست یا موشن گرافیک تولید و مخاطبان بیشتری را جذب کنید.

صرف هزینه برای ترویج محتوا

با این‌که تبلیغات گوگل یک روش عالی برای انتقال سایت شما به صفحه‌های اول این موتور جستجو است ولی این روز‌ها با توجه به افزایش نرخ ارز مجبور به صرف هزینه‌ی گزاف برای انجام این کار هستید. اما اگر مشکلی در پرداخت هزینه ندارید می‌توانید با اجرای این روش در فرایند بازاریابی محتوایی بسیار دیده شوید.


مراحل چرخه بازاریابی محتوایی - آنالیز محتوا

آنالیز محتوا

آنالیز محتوا یک روش تحقیقاتی در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی است که برای شناسایی الگو‌ها در رسانه‌های ارتباط جمعی استفاده می‌شود. برای انجام تجزیه و تحلیل محتوا، شما به طور سیستماتیک داده‌هایی را از مجموعه‌ی متونی (که می‌توانند کتبی، شفاهی یا تصویری باشند) جمع‌آوری می‌کنید که شامل موارد زیر هستند:

  • کتاب‌ها، روزنامه‌ها و مجلات
  • سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها
  • مطالب وب‌سایت‌ها و پست‌های رسانه‌های اجتماعی
  • عکس‌ها و فیلم‌ها

آنالیز و تحلیل محتوا می‌تواند کمی (متمرکز بر شمارش و اندازه‌گیری) و کیفی (متمرکز بر تفسیر و مفاهیم ادراکی) باشد. در هر دو نوع، شما کلمات، مضامین و مفاهیم در متن را طبقه‌بندی یا «کد» و نتایج را تجزیه و تحلیل می‌کنید.

از آنالیز محتوا برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

در چرخه بازاریابی محتوایی، از آنالیز برای آگاهی از اهداف، پیام‌ها و تأثیرات محتوا‌ی منتشر شده در شبکه‌های ارتباطی، استفاده می‌شود. در حقیقت با آنالیز محتوا می‌توان در مورد تولید‌کنندگان و مخاطبان مواردی را استنباط نمود. از آنالیز محتوا می‌توان برای سنجش پیدایش برخی کلمات، عبارات، موضوعات یا مفاهیم در مجموعه‌ای از متون تاریخی یا معاصر استفاده کرد. پس از تجزیه و تحلیل دائمی برای کمک به ارتقای چرخه‌ی بازاریابی محتوایی غافل نشوید.

بهتر است صحبت خود را درباره‌ی چرخه‌ی بازاریابی محتوایی و آنالیز محتوای کمی و کیفی را با طرح مثالی ادامه دهیم:

اگر برای تحقیق در مورد اهمیت موضوع اشتغال در مبارزات سیاسی، به سراغ کمپین سخنرانی‌ها برویم و برای واژه‌هایی مانند بیکاری، شغل و کار آنالیز را انجام دهیم و از تجزیه و تحلیل آماری برای یافتن تفاوت در طول زمان یا بین نامزد‌ها استفاده کنیم، آنالیز محتوا‌ی کمی انجام داده‌ایم.

علاوه بر این، با آنالیز محتوا می‌توان از طریق تحلیل معانی و رابطه‌ی معنایی کلمات و مفاهیم، استنباط کیفی انجام داد. به منظور به دست آوردن درک کیفی‌تر از مسائل اشتغال در کمپین‌های سیاسی، می‌توانیم کلمه‌ی بیکاری را در سخنرانی‌ها بیابیم و سپس کلمات یا عبارات دیگری (مانند اقتصاد، نا‌برابری یا تنبلی) را در کنار آن نشان دهیم و به این صورت مفاهیم این روابط را آنالیز و اهداف کمپین‌های مختلف در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی را بهتر درک کنیم.

از آنجایی که تجزیه و تحلیل محتوا می‌تواند در طیف گسترده‌ای از متون و به‌ویژه در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی کاربرد داشته باشد، در زمینه‌های مختلفی از جمله مطالعات رسانه‌ای، انسان شناسی، علوم شناختی، روان‌شناسی و بسیاری از رشته‌های علوم اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آنالیز محتوا در چرخه‌ی بازاریابی محتوایی اهداف مختلفی دارد که عبارتند از:

  • یافتن هم‌بستگی‌ها و الگو‌ها در نحوه انتقال مفاهیم
  • درک اهداف یک فرد، گروه یا نهاد
  • شناسایی تبلیغات و سو‌گیری در ارتباطات
  • آشکار کردن تفاوت در ارتباطات در زمینه‌های مختلف
  • تجزیه و تحلیل پیامد‌های محتوا‌ها مانند بازخورد مخاطبان از طریق پاسخ‌دهی به نظرات

مزایای آنالیز محتوا

آنالیز محتوا مزایایی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  • جمع‌آوری داده‌ها بدون سر و صدا

شما می‌توانید ارتباط و تعامل اجتماعی را بدون مشارکت مستقیم شرکت‌کنندگان آنالیز کنید، بنابراین حضور شما به عنوان یک محقق بر نتایج تأثیر نمی‌گذارد.

  • شفاف و قابل تکرار بودن آنالیز محتوایی

هنگامی که تجزیه و تحلیل محتوا به‌خوبی انجام شود، می‌تواند به عنوان چراغ راهنما برای سایر محققان باشد تا از طریق تکرار با پیروی از روشی سیستماتیک، نتایج با قابلیت اطمینان بالا به دست آورده شود.

  • انعطاف‌پذیری بالای آنالیز محتوا

شما می‌توانید تجزیه و تحلیل محتوا را در هر زمان، مکان و با هزینه‌ی کم انجام دهید. در حقیقت آنچه شما به آن نیاز دارید دسترسی به منابع مناسب است.

نحوه‌ی انجام آنالیز محتوا

اگر می‌خواهید از تجزیه و تحلیل محتوا در تحقیقات خود استفاده کنید، باید با یک سوال تحقیق مستقیم و روشن شروع و سپس، این پنج مرحله را دنبال کنید:

۱-محتوایی را که می‌خواهید تحلیل کنید را انتخاب نمایید.

با توجه به سوال تحقیق خود، متن‌هایی را که قصد آنالیز آن‌ها را دارید، انتخاب کنید. به‌عنوان مثال شما باید از بین موارد زیر تصمیم بگیرید:

  • رسانه (روزنامه‌ها، سخنرانی‌ها یا وب‌سایت‌ها) یا سخنرانی‌های تبلیغات سیاسی یا نسخه‌های بازاریابی دیگر
  • معیار‌های ورودی (به‌عنوان مثال مقاله‌های روزنامه‌ای که به یک رویداد، سخنرانی‌های یک سیاستمدار ویژه یا وب‌سایت‌های فروش نوع خاصی از محصول اشاره می‌کنند)

اگر به‌میزان متعددی محتوا بیابید که با معیار‌های شما مطابقت داشته باشد، ممکن است نتوانید همه‌ی آن‌ها را آنالیز کنید. پس بهترین راه این است که از بین موارد متعدد، انتخاب کنید. به‌عنوان مثال اگر تصمیم گرفته‌اید که برای تحقیق درباره‌ی سیاست‌مداران زن و مرد در رسانه‌ها، مقالات خبری و نظرات روزنامه‌های چاپی را مابین سال‌های 2017-2019 تجزیه و تحلیل کنید، کافی است سه روز‌نامه‌ی اصلی کشور را انتخاب کنید و فقط از نسخه های دوشنبه و جمعه نمونه بگیرید.

۲-واحد‌ها و دسته‌های آنالیز را تعریف کنید.

در مرحله‌ی بعد از چرخه بازاریابی محتوایی، شما باید سطحی را که در آن متن‌های انتخابی خود را آنالیز می‌کنید، تعیین نمایید. در مثال بالا واحد‌های تجزیه و تحلیل شما سیاست‌مداران هستند. دسته‌بندی‌ها می‌توانند ویژگی‌های عینی (به‌عنوان مثال زن، 40-50 ساله، وکیل، مادر) یا مفهومی‌تر (به عنوان مثال قابل اعتماد، فاسد، محافظه‌کار، خانواده‌گرا) باشند.

۳-مجموعه‌ای از قوانین را برای کد‌گذاری تدوین کنید.

کد‌گذاری شامل سازمان‌دهی واحد‌های معنا‌دار در دسته‌های تعریف شده‌ی قبلی است. به‌ویژه با دارا بودن دسته‌بندی‌های مفهومی متعدد، تعیین دقیق قوانین مهم است تا اطمینان حاصل شود که همه‌ی متن‌ها به‌طور مداوم کد‌گذاری می‌شوند.

قوانین کد‌گذاری (به‌ویژه اگر چندین محقق درگیر آن‌ها باشند)، بسیار مهم است اما حتی اگر همه‌ی متن را خودتان کد‌گذاری کنید، ثبت قوانین باعث شفافیت و اطمینان بیشتر روش شما می‌شود.

در مثال بالا با در نظر گرفتن مقوله‌ی «سیاست‌مدار زن»، شما تصمیم می‌گیرید که کدامیک از عناوین در این دسته (سناتور، فرماندار، مشاور، شهردار) کد‌گذاری شوند.

۵-متن را طبق قوانین کد‌گذاری کنید.

هر متن را مرور کرده و تمام داده‌های مربوطه را در دسته‌های مناسب ثبت کنید. این کار را می‌توان به‌صورت دستی یا با کمک برنامه‌های رایانه‌ای، مانند QSR NVivo، Atlas.ti و Diction انجام داد که به شما کمک می‌کنند تا روند شمارش و طبقه‌بندی کلمات و عبارات را تسریع کنید.

۶-نتایج را آنالیز کرده و نتیجه‌گیری کنید.

پس از تکمیل کد‌گذاری، داده‌های جمع‌آوری شده برای یافتن الگو‌ها و نتیجه‌گیری در پاسخ به سوال تحقیق، مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این مرحله می‌توانید از تجزیه و تحلیل آماری برای یافتن هم‌بستگی‌ها یا موارد پر‌طرفدار استفاده کنید.

در مثال بالا نتایج نشان می‌دهند که کلمات و عبارات مربوط به «قابل اعتماد بودن» در جملات یک سیاست‌مدار مرد بیشتر از آنچه در جملات یک سیاست‌مدار زن ارائه شده است، ظاهر می‌شوند. پس می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که روزنامه‌های ملی، سیاست‌مداران مرد را در مقایسه با سیاست‌مداران زن، قابل اعتماد‌تر معرفی می‌کنند. در نهایت می‌توانیم اینگونه استنباط کنیم که این موضوع ممکن است سالیان سال بر درک خوانندگان درباره‌ی زنان سیاست‌مدار تأثیر گذار بوده باشد.


هنگامی که حرف فرایند بازاریابی محتوایی به میان می‌آید، معمولا مراحل اولیه‌ی چرخه بازاریابی محتوایی مورد توجه قرار می‌گیرند. اگرچه تدوین استراتژی نقش مهمی در ساختار تقویم محتوا و تولید محتوا برای کسب‌وکار دارد، با این حال بی‌توجهی به مراحل بعدی این چرخه ممکن است باعث شود بهترین نتیجه‌ی ممکن را از بازاریابی محتوا بدست نیاوریم. در مقابل با توزیع و ترویج مناسب محتوا و به دنبال آن آنالیز محتواهای منتشر شده، می‌توان همواره در مسیر بهبود برنامه‌ی بازاریابی محتوایی گام برداشت.

تدوین استراتژی، تقویم، تولید، توزیع و ترویج محتوا از خدمات تولید محتوا در نویسش است که در قالب بسته‌های نویسش پلاس توسط متخصصین این حوزه به‌صورت کاملا اختصاصی برای کسب‌وکار شما ارائه می‌شود. شما می‌توانید هر یک از این خدمات فرایند بازاریابی محتوایی را در کمترین زمان ممکن از نویسش دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطلب قبلی
افزایش بهره‌وری در تولید محتوا

9 راهکار تضمینی برای افزایش بهره وری در نوشتن

مطلب بعدی
روز جهانی عاشقان کتاب

روز جهانی عاشقان کتاب و یک هدیه از نویسش

مطلب مرتبط